Model: 923
Beschikbaarheid: Op voorraad
€33,99
Excl. BTW: €31,18

Alpamin alpacavoer is een hoogkwalitatief mineralen - en vitaminesupplement, specifiek ontwikkeld voor alpaca's en lama's. Elke diersoort heeft een specifieke nutriëntenbehoefte. Dit geldt ook voor de alpaca en de lama. Men mag dus het belang van een gebalanceerde voeding niet onderschatten. Alpamin is een smakelijke brok, en brengt het allerbeste in alpaca's naar boven. Het werd ontwikkeld door alpaca-specialisten, en wordt sinds 8 jaar gesmaakt door alpaca's en lama's uit de meeste West-Europese landen. Alpamin compromitteert niet. Er wordt niet bespaard op de kwaliteit van  nutriënten. Uw alpaca verdient immers het allerbeste.


Alpamin is vrij van genetisch gemodificeerde grondstoffen. 


Inhoud: 20kg

Afhaalkorting: €3


Voeradviezen:
1. Ruwvoer:
Het basisrantsoen van alpaca's is altijd ruwvoer van goede kwaliteit. In de zomermaanden kan dat deels in de vorm van gras.


2. Mineralen & Vitaminen = Alpamin:
Om uw alpaca van de optimale mineralen - en vitaminenbalans te voorzien, dient Alpamin aan een constante dosering te worden verstrekt, heel het jaar rond: 1 gram per kg lichaamsgewicht per dag. Aangezien bepaalde dieren minder vlot aan de bak komen, mag hierin een marge van 25% worden voorzien. Samengevat: voor een gemiddeld volwassen gewicht van 60 kg, voert men dus 60 tot 75 gram Alpamin per dier per dag. Deze dosering blijft
constant, gedurende het hele jaar. Ook voor te vette dieren en voor te magere dieren

3. Eiwit & Energie: Als er weinig gras is, of het hooi is niet goed, dan kan het nodig zijn om eiwit en energie bij te verstrekken. Ook bij te magere dieren en dieren die extra moeten presteren zoals dragende en lacterende merrie’s is dit raadzaam. Het aanvullen eiwit en energie gaat het gemakkelijks met Alprofos of Alpaca basisbrok, deze voeders zijn eiwitrijke brokjes in een kleine diameter met een goede calcium/fosfor verhouding.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Captcha

Tags: alpamin, alpaca, alpacavoer